Stílusos babakocsival a városban

Akiket érdekel a divat, azok általában úgy gondolják, hogy a stílusosság egy szép ruhát jelent vagy valamilyen menő kiegészítőt, esetleg egy drága táskát vagy bőr cipőt, egy arany órát, amivel felvághatunk. De valójában a divat sokkal többet jelent ennél, és az életünk minden területére kihat.

Lehet, hogy nem vesszük észre, de szinte minden, ami a környezetünkben van, az gondosan tervezett, és nem csak funkcionálisan, hanem esztétikailag is. A háztartási gépekre ez éppen úgy igaz, mint az étkészletekre, az edényekre, az elektronikai eszközökre, mint a tévé, számítógép, a telefon stb. A bútorokat persze nem is kell említenem, azért is van ennyi bútor bolt, mert az embereknek nem csak annyi elvárása van egy asztallal vagy székkel szemben, hogy le lehessen rá ülni, és betöltse a feladatát, hanem az is, hogy jól nézzen ki, szebbé tegye az otthonukat. És ezért nem sajnálnak akár súlyos pénzeket is kiadni, sőt, sokan gyűjtik a drága és értékes lakberendezési tárgyakat.

De amint mondtam, nem csak a ruháknál fontos, hogy esztétikusan és szépen nézzenek ki, hanem mindenféle más tárgynál is, amivel kapcsolatba kerülünk. Tudják ezt a cégek is, ezért van az, hogy az olyan egyszerű eszköz tervezéséhez is külön grafikusokat meg tervező szakembereket hívnak, mint egy telefon vagy egy doboz gabonapehely.

Ha valaki igazán divatos akar lenni, nem elég, ha csak a ruhájára figyel oda, arra költ egy vagyont, és tele aggatja magát ékszerekkel, meg egy drága táskát akaszt a vállára. Mert a stílusosság nem ilyen harsány dolgokban rejlik, hanem éppen az apróbb részletekben.

Aki pedig ezekre nem tud odafigyelni, az könnyen elronthatja az egész megjelenését. Például képzeld el, hogy valaki egy nagyon drága divat márka dolgait viseli, tényleg látszik rajta, hogy kitett magáért, de közben meg egy láthatóan régies régi és kopott reklám szatyor van nála. Egyetlen ilyen rossz részlet elronthatja valakinek a teljes megjelenését.

Mióta anya lettem én is, nem mondok le a stílusomról, még mindig figyelek a külsőmre, nem akarok lemondani a hobbijaimról csak azért, mert gyerekem lett, de ezek közé a hobbik közé tartozik a stílus is. Ezért nekem fontos az, hogy ha kimegyek az utcára, akkor még mindig kellemes legyen a megjelenésem. Ez viszont nem olyan könnyű, mert viszont akik a gyerek holmikat gyártják, sokszor semmi közük a divathoz. Valamiért a fejükbe vették, hogy attól még, hogy valakinek babája született, a közelében mindent élénk és harsány színekbe akar beburkolni, és ráadásul ezeket a dolgokat még szívesen meg is fejeli mindenféle gyerekes mintával, mackókkal meg a dinoszauruszokkal meg óriási masnikkal. Ezt sosem értettem, mert egy egy éves gyereknek igazán mindegy min milyen minta van, a felnőttek szemét pedig bántja mindez a sok giccs.

Amikor babakocsit meg egyéb kiegészítőt kerestem, megfogadtam, hogy csak olyanok jöhetnek szóba, amik nem csak jó minőségűek, hanem divatosak is. A sok élénk szín pedig többnyire nem az, főleg, ha ezeket még kombinálják is egymással. Szóval amikor elkezdtem babakocsikat nézni, az volt a fő gondom, hogy egyik sem felelt meg az ízlésemnek. Én azt reméltem, hogy találok olyat, ami letisztult, és harmóniát sugároz, de ezek a baba dolgok mind túl harsányak voltak nekem. És amint mondtam, nagyon fontos az, hogy a külsőnk összhangban legyen a környezetünkkel is, és nem jó az, hogy ha ugyan az öltözékünket nagy gonddal választjuk ki, de mellette meg ott van egy nagy kocsi, ami elrontja ezt az összhatást, mert egyáltalán nem illik bele a stílusunkba.

Sokáig keresgéltem egy olyan babakocsi után, ami minden igényemnek megfelelt. Mert az nem elég persze, hogy a külseje tetszetős, fontos a funkció is, hogy a gyerekem is jól érezze magát benne. Egyrészt nekünk nincs túl nagy lakásunk, így az egyik szempont az volt nálam, hogy könnyen össze lehessen csukni. A másik fontos dolog, hogy könnyű legyen a váza, lehetőleg ne okozzon gondot nekem se felemelni, hisz leginkább én fogom vinni a gyereket ide meg oda, és fel kell tudni tennem egy buszra. Amit még szerettem volna, hogy lehetőleg át lehessen alakítani sport babakocsivá. Mivel a férjemmel sokat kirándulunk, azt szeretném, ha jövőben a fiúnkat is el tudnánk vinni magunkkal, és ne kelljen majd újra még egy babakocsit vásárolnunk külön erre a célra.

A neten sok különböző cég van, amik babakocsik forgalmazásával is foglalkoznak, de a sok különböző termék között nem igazán találtam meg azt, amit pont én kerestem volna. Egy részül ugyan jól nézett ki, de nem tudtak túl sok mindent, nem voltak átalakíthatóak sem. Egy másik részük viszont jó paraméterekkel rendelkezett, jó volt a minőségük is, tudták azt, amit elvártam volna, de a külsejük nem tetszett.

Aztán több nap keresgélés után végre találtam egy boltot, ami ezt a kettőt ötvözi, és nem csak olyan babakocsikat árulnak, amiknek több jó tulajdonsága van, hanem még szépek is. Egyrészt ez a modell, amit kinéztem, teljesen összecsukható, vagyis nagyon egyszerű szállítani, egy nem túl nagy kocsi csomagtartójában is könnyen elfér. Másrészt átalakítható, és ez volt nekem az egyik legfontosabba szempont, hogy lehessen belőle majd sport babakocsit is csinálni. Persze az ilyen extrákkal valaminek az ára is feljebb emelkedik, de még mindig jobban megéri most költeni egy kicsit többet egy minőségi darabra, mint hogy az embernek később egy újat kelljen vennie. Ráadásul ennek a cégnek van garanciális ügyintézése is, így már tényleg nem kell attól félnem, ha valami a jövőben történik a kocsival, akkor nem tudok majd kihez fordulni.

Ha már a stílusról volt eddig szó, erről is mondanom kell pár szót. Nekem nagy előny ennél a babakocsinál, hogy nagyon letisztult a formája is, tényleg látszik rajta, hogy megtervezték a külalakját is, nem csak azt nézték, hogy funkcionális-e. Még a fém váznak is olyan elegáns vonalai vannak. Egy másik fontos előny, hogy nem egy színben kapható, sőt még a váz meg a textil színét is lehet változtatni. Pontosabban 3 féle textil anyag, valamint 8 szín összeállítás és 3 váz szín között lehet választani, így nagyon sok variációban elképzelhető ez a kocsi. És kellemes természetes színekben kapható, mint a szürke meg a fekete, nem a szokásos sárga meg élénk zöld színekre kell gondolni.

Miután megtaláltam pont azt a babakocsit, amit korábban elképzeltem magamnak, már nem is keresgéltem tovább. Mi ugyan Pesten vagyunk, és el tudunk menni érte a boltba a férjemmel, de ha vidéken laknánk, az se lenne probléma, mert a bolt az országba bárhová kiszállítja a rendelt terméket. Ráadásul ha az ember 100. 000 ft-os összeg felett rendel, ingyen szállítják ki.

Ha a barátaim a jövőben hasonlóan jó minőségű babakocsit keresnének, nekik is ezt a céget fogom ajánlani. Én nagyon elégedett vagyok azzal, amit megvettünk, ilyen multifunkciós babakocsi azért nem fordul elő mindenhol. Annak meg külön örülök, hogy nem kellett lemondanom az eredeti elképzelésemről, és tényleg találtam egy olyan kocsit, ami nemcsak funkcionálisan elégíti ki az igényeinket, hanem kellőképpen stílusos is, hogy ne érezzem úgy, hogy elüt az ízlésemtől.

Nem mindig kell kompromisszumokat kötni akkor sem, ha szülők lettünk. Ettől még lehetünk továbbra is divatosak. Nem baj az, ha valaki harmóniára törekszik mindenben, és figyel arra, hogy a környezetével is mit üzen a világ felé. Ha megtehetjük, akkor fontos a jó benyomás is, még ha olyasmiről is van szó, mint egy szép babakocsi.