Probléma elhárítva

A halálom a konkurencia. Elegem van belőle, hogy nem tudok olyan dolgot kitalálni, amit ne utánoznának le rögvest. Már az a meggyőződésem, hogy direkt engem figyelnek egyes cégek, hogy mivel rukkolok elő, és máris ráugranak az ötletemre. Elegem lett ebből már. Persze nem, mint ha bárki is tudná úgy csinálni a dolgokat, ahogyan én. Nekem a divatszakma a szerelmem, a mindenem, a hobbim, a legjobb barátom, a pihenésem, ezt kevesen mondhatják el magukról. De a mai világ nem az egyediségnek kedvez feltétlen, hanem inkább az olcsó tömeggyártásnak, ami az én halálom lesz egyszer.

Meguntam, és arra jutottam, tennem kell valamit ez ellen. Hogy az én sokáig tervezett nagy szeretettel, minőségi anyagokból elkészített csodálatos ruhadarabjaimról koppintott hitvány minőségű göncöket sorozatgyártásban készítsenek és árusítsanak. De, persze azt, hogy az az én szellemi termékemről lett lemásolva, bizonyítani is kell. Nem tehet az ember lépéseket, míg nincs a kezében semmi, amivel bizonyíthatja az igazát.

Sokáig nem jöttem rá, hogy hogyan tehetnék szert bizonyítékokra. Aztán egyszer, egy buliban összefutottam egy régi ismerősömmel és szaktársammal, aki óriási tippet adott. Azt mondta, fogadjak fel magánnyomozót, és figyeltessem meg az említett cég alkalmazottjait. (szerencsére nincs sok) Először nem tartottam jó ötletnek, azon gondolkodtam, hogy talán mégis csak túlzás, de amikor a következő héten, az egyedi, saját magam fejlesztette varrástechnikával és szabásvonallal megtervezett anorákkal egy nappal az én bemutatóm előtt jöttek ki, elkapott az ideg. Tudtam, hogy valamit tennem kell, és hogy itt már az ipari kémkedés fogalma is szóba jöhet.

Mivel senkit nem is mertem, aki tudott volna ajánlani egy jó és megbízható magánnyomozót, felmentem a netre, és beírtam a keresőbe: magánnyomozó iroda Budapest. Kiválasztottam a legszimpatikusabb és legrészletesebb, legszebben kinéző weboldalt, mert azt gondoltam, aki ad az ilyen részletekre is, biztosan precíz a munkájában is, és felhívtam.

Nagyon szimpatikus volt a nyomozó, személyes megbeszélésre invitált, majd átbeszéltük, hogy neki mi a javaslata, hogyan álljunk neki, tisztáztuk az árakat és el is kezdődött a folyamat. Nem egész egy hét múlva, fényképes és hangfelvételes bizonyítékaim voltak arról, hogy hogyan kémkedik a cég a munkásságom iránt és hogyan nyúlják le a kreativitásom gyümölcsét. Mindent megtudtam, hol és mikor figyelnek, honnan és kitől szereznek információt. Zseniális, hogy ilyen lehetőségek léteznek, és nem is kell érte messzire menni, sem kisebb vagyonokat kifizetni. Amennyit nyerhetek ezekkel az információkkal, annak csak töredékét költöttem el arra, hogy rájöjjek, hogyan lopnak tőlem és hogyan tudom ezt megakadályozni.

Mivel a nyomozóirodában jogi tanácsadást is kaptam, felmerült bennem, hogy feljelentem őket. De aztán jobbat találtam ki. Mivel kiderült, hogy hogyan és miként szerzik tőlem az információkat, így úgy döntöttem, hamis adatokat jutattok azokba a csatornákba, és inkább megtévesztem őket. A következő bemutatóm darabjait óriási titokban tartottam, de készítettem egy kamu anyagot és azt elcsöpögtettem a szivárgó résekbe. Számomra nem volt nagy a meglepetés, mikor a bemutatóm előtt egy nappal kijöttek a kamukollekcióval, nekik viszont annál inkább, mikor rájöttek, hogy én valami egészen mást csináltam. És, mivel ebből kiderült számukra, hogy tudom, honnan veszik az információkat, többet nem próbálkoztak. Zseniális, hogy elértem ezt. A lelki békém végre helyreállt, és 100 %-ig a munkámra tudok koncentrálni.

És hogy mi történik, ha még egyszer valaki összeakasztja velem a bajszát és ellopja a munkámat? Azt majd egyeztetem az én kedves és jó, minden problémámat megoldó magánnyomozómmal.