Okosóra az új divatcikk?

A divat egyre fontosabb szerepet játszik mindenki életében. A divat nem csak arról szól, hogy mit hordasz. Arról is, hogy mit csinálsz, mit használsz, hova mész, és még sorolhatnám. Mondok példákat. Divatosnak és trendinek számít az is, hogy valaki például Iphone-t használ. Vagy manapság nagyon divatos, ha valaki eljár jógázni. Divatos és trendi, illetve felkapottnak számít Thaiföldre menni nyaralásképp.

Az okoskütyük használata is egyre divatosabbnak számít. Láttam én már okos telefont egy hét éves kislány kezében és egy 80 éves nagymama kezében is a metrón. Az okostelefonokon kívül hatalmas láz él most az okosórák miatt is. Ezt is szintén használhatják akár az idősek is, vannak ilyen órák, amik pont nekik lettek kifejlesztve. Vannak bennük segélykérő szolgáltatások, vagy éppen az egészségügyi állapotukat figyeli az óra. Lehet kérni s.o.s. hívást is, ez nekik is különösen jól jön. De mérik a vérnyomást és a pulzust, megmutatja másoknak, hogy ő éppen hol van, tehát hozzátartozó meg tudja nézni, mi a helyzet a nagymamival vagy nagypapival.

De hatalmas nagy businesst jelent ez inkább a fiatalok és a középkorúak körében. Persze vannak gyerekek számára is kialakított órák, hasonló célokból, mint az időseknél, tehát például a szülők is nagyon könnyen követni tudják, hogy minden rendben van-e a kis csemetéjükkel.

Azonban a célközönség én úgy gondolom, hogy még mindig a fiatalok és a középkorúak. Az ő kezükön látok a leggyakrabban ilyen órát. Nem csoda, hiszen ezek az órák rengeteg minden tudnak. Mindenkinek ott lóg a telefon a zsebében, azt pedig pár pillanat alatt össze lehet kapcsolni a bluetooth-szal. De vannak olyan órák, amikbe lehet már SIM kártyát is tenni.

Vannak kifejezetten sportoláshoz használható okosórák, ezekről is tudom, hogy nagyon sokan használják. Ez kifejezetten fitness célú termék, ha lehet ilyen mondhatni. Lépésszámláló van benne, illetve aktivitásmérő funkciója is van. Méri a vérnyomást és a pulzust, az aktivitást pedig úgy méri, hogy a karunk mozgását veszi figyelembe. Ehhez beállíthatod, milyen mozgást végzel, így a jó értékeket mutatja majd.

Rengeteg mindent tudnak ezek az órák, és szerintem megvannak a pozitív tulajdonságai, bár tudom, hogy sokan nem használják ki a funkcióit és csak megveszik, mert másnak is van. Ez rengeteg okostelefon márkára vagy éppen laptop márkára igaz. Mivel az órák szíjait is lehet cserélgetni és mindegyiket számos más színben is meg lehet venni, így még kecsegtetőbb az emberek számára, hogy beruházzanak egy ilyenre.

Vannak órák, amik kifejezetten Apple termékek, tehát csak olyan telefonnal tudod használni, vannak pedig az Androidosok is. Egyébként ezeket nem magamtól tudom, mások meséltek arról, milyen órájuk van, illetve az ajandek.varazslo.hu webodalon találtam egy részletes cikket ezzel kapcsolatban.

Apukámnak szerettem volna venni egy ilyet, mert nagyon tetszik neki, illetve rengeteget autózik, és sokkal könnyebbé válna így számára a vezetés és a kommunikáció. Sokszor azt se tudja, hogy hol van a telefonja, de az óra segítségével ezt is meg tudja keresni, van egy ilyen funkció rajta. Sőt, azt is kitalálta, hogy ő eljár majd kocogni.

És ha már rátaláltam erre az oldalra, akkor nem csak a cikkeit fogom olvasgatni, hanem vásárolni is fogok. Egy barátom már vett innen órát, mint ez később kiderült, úgyhogy nem félek az online vásárlástól. Ki is néztem apának egy órát, de még nem vettem meg. Remélem, hogy majd örülni fog neki.