Motorozás divatosan vagy divatozás motorosan?

Tudjátok, mi különbség egy divatos nő és egy motoros csaj között? Elárulom, nem sok! Csak amíg az előbbi úgy általában a divatot követi, addig az utóbbi a motoros felszerelések között keresi azt, amelyik nem csak véd és kényelmes, de dögös is.

Milyen is egy dögös női motoros ruha? Szerencsére a gyártók hamar felfedezték, hogy érdemes nagy energiákat fektetni a kimondottan nők számára kifejlesztett felszerelésekbe – mert egy nő a motoron is nő marad, és gyanítom, ott is megőrzi a vásárlási szokásait… Velem legalábbis így történt.

A legfontosabb női motoros ruha számomra a dzseki. Kettő is van otthon a szekrényben, egy bőr és egy textil. Mindkettő kivehető bélésű, jól szellőzik és kivehetőek a váll- és könyökprotektorok is. Utóbbi azért is fontos nekem, mert annyira imádom mindkét darabot, hogy akkor is felveszem utcára, ha gyalog vagyok. Ilyenkor ki szoktam venni a két protektort, mert utcai viseletre anélkül is tökéletes. És ez az, amiért odavagyok ezért a két dzsekiért: annyira dögösek, hogy aki nem ismeri a márkát, meg nem mondaná, hogy igazából az alapvető funkcióját tekintve, egy védőfelszerelésben lófrálok az utcán. A bőrdzsekim a klasszikus, megunhatatlan, fekete-fehér-piros színkombinációval hódít: vagány, kicsit rockeres, bakanccsal vagy miniszoknyával is jól mutat. A textil visszafogottabb, sportos megjelenésű, fehér-szürke az alapszíne, és lila csíkok díszítik. Mindkettő nagyon kényelmes, elsődleges szerepét betöltve is: nem merev, és teljesen szabad mozgást biztosít motorozás közben. Praktikus zsebekkel vannak ellátva, így minden kis motyómat el tudom pakolni kényelmesen: kulcs, telefon, iratok. Emellett plusz kényelmi funkció a textilnél, hogy állítható a kar- és derékbőség – és még a szűkítő funkciót betöltő pántok sem rontanak a megjelenésén, sőt! A kivehető béléseknek köszönhetően egy darabbal is fel vagyunk vértezve minden időjárási eshetőségre: a thermobélés tökéletesen véd a hideg ellen, nyáron pedig a hálós bélés kellemes szellőzést biztosít.

Szerencsére a választék elég bőséges, úgyhogy nem szabad megelégednünk valamivel, ami „csak” véd, de nem tetszik eléggé. Nyugodtan engedjük el magunkat kicsit, megérdemeljük a csini felszerelést, és ha ügyesen választunk, megéri a termék az árát.