A menyasszonyi ruhád megmutatásához kell egy jó esküvői videó is

Rengetegszer kapok olyan kérdéseket az ismerőseimtől, hogy mi a véleményem erről, vagy arról a menyasszonyi ruháról, és általában, ha valaki elkezdi ezt kérdezgetni, nem úszom meg egyetlen ruha méltatásával, hanem érkeznek majd a következő képek.

Ezt a témát már többször végigjártuk a blogon is, de mégis mindig újra és újra felmerül: milyen a jó menyasszonyi ruha.

Most azonban nem is erről szeretnék beszélni, ugyanis szinte mindegy, hogy milyen ruhát választunk a nagy napra – ha csak egyszer lesz rajtunk életünkben, senki nem fog emlékezni rá később, hogy hogyan nézett ki.

Itt lép a képbe azonban az esküvői videós kérdése: ő az, akinek a munkája alkalmas lesz arra, hogy örökké tartó emlék legyen majd a kezünkbe a ruhánkról, amit minden ismerősünknek meg tudunk mutatni.

Ezért tehát úgy vélem, hogy az, hogy kiválasztjuk a ruhánkat, még csak fél siket: nagyon fontos, hogy megfelelő gondot fordítsuk azoknak az embereknek a felkérésére, akik a felvételeket fogják készíteni róla.

Pont ezért szoktam azt ajánlani azoknak, akik a véleményemet kérik, hogy sose a legolcsóbb lehetőség mellett döntsenek csak azért, mert úgy vélik, nem éri meg többet kifizetni erre a célra.

A jó videós ugyanis megéri a pénzét, nem csak azért, mert tényleg annyival jobb lesz a felvételek minősége, és annyival jobban vissza tudja majd adni a nagy nap legfontosabb megmozdulásait, jeleneteit, hanem azért is, mert tényleg sokkal több időt beleöl a munkába, mint mások.

Az esküvői videósnál elengedhetetlen ugyanis például a személyes beszélgetés és bemutatkozás.

Ilyenkor találkozik először a felvételek készítője a párral, és ismeri meg őket, jó esetben annyira, hogy el tudja már fejben dönteni, hogy milyen típusú felvételeket akar majd készíteni – mennyire visz bele művészi eszközöket a filmezésbe, melyik tulajdonságait domborítja ki a párnak, milyen eszközöket fog használni.

Ha nem választunk jó videóst, lehet, hogy ezek fölött a kérdések fölött mind át fogunk siklani, és egy ugyanolyan egyszerű, jelentéktelen videót fogunk látni, mint amit oly gyakran lehet.

És miért éri meg akkor akár ruhát, akár sminket csináltatni, hogyha egyetlen felvételen se lesz kiemelve, hogy milyen gyönyörűek vagyunk?

A videósnak feladata még emellett az egész helyszín bejárása, hogy megismerje, hol készítheti a legjobb felvételeket, és hol tud rálátni a legjobban mindenre.

Ismernie kell az egész időbeosztást, hisz nem lehet abban bízni, hogyha valamikor teljesen véletlenszerű időpontba behozzák a tortát, akkor ő azonnal olyan pozícióban, olyan felkészülten lesz elérhető, hogy tökéletesen megörökíti az alkalmat.

A mi célunk pedig az, hogy egy nagyon jó esküvői videók maradjanak meg a nagy napról, amihez ezeket a tényezőket mind figyelembe kell venni. Hiába követjük tehát a divatot, hiába fordítjuk a legnagyobb figyelmet akár a ruhánkra, akár a berendezésre, akár a tortánkra: ha nem készülnek felvételek, az egészet tekinthetjük hiábavalónak.