Letisztultság és modernitás egy klímába öntve

Ki gondolta volna, hogyha az ember légkondit venne, akkor annak meg kell felelnie a divatnak követelményeinek is. Ma a modernség a divat mind ruházatban, építészetben, mind gyakorlatilag ma már mindenben. Előjöttek a leegyszerűsödött formák és színek.

Ma leültem a barátnőmmel egy kávéra, hogy megvitassuk az adott nap aktuális témáit. Mára a légkondi szerelés jött elő, minthogy szükségem lenne egyre. A barátnőm első kérdése persze az volt, hogy illeni fog-e a szobámba. Már csak a szememet forgattam rajta, de érezhető volt a cinizmus a hangjában, úgyhogy egyből el is mosolyodtam, hiszen tudtam, hogy a cinizmusa egy korábbi írásomnak szól, amelyben a téma az egymáshoz illő öltözékek és kiegészítők volt, amiben kitértem a rettentő ízlésre lakás berendezések terén. Őt nem különösebben érdekli a divat, ugyan ő is ír, de teljesen más témában, őt a sport vonzza.

Mindenesetre a térjünk vissza a lakásba illő légkondihoz. Ténylegesen szeretnék egy légkondit, mert elviselhetetlen a hőség a lakásban nyáron és így nincs kedvem semmit sem csinálni, mert elég csak levegőt vennem ahhoz, hogy máris hűvösre vágyjak. A probléma kezelhető és a barátnőm a cinikus megjegyzését követően és persze az után, hogy leöntötte kávéval a legújabb felsőjét, amit tőlem kapott, tudott is ajánlani egy oldalt, ahol nemcsak a légkondi szereléssel kapcsolatban találhatók információk, hanem még egy hűtő-fűtő klímáról is megtalálható minden, illetve még azt is megtudhattam az weblapról, hogy miért is érdemes ezt a terméket választani. Ez még ilyen egyszerűen nem győzött meg, először is látnom kellett egy képet róla, hogy a lakásom stílusával összeegyeztethető-e. A kép egy letisztult, szép, egyszerű, modern légkondit ábrázolt, teljesen lenyűgözött a formavilága, lekerekített sarkok, vajszín, egyszerűen tökéletes, mintha egyenesen nekem készítették volna, éppen abba a lakásba, abba a stílusvilágba. Persze nem csak egy modern stílusú lakásban állja meg a helyét, ha valaki esetleg érdeklődne felőle.

A barátnőm nem kételkedett az igaza felől, a férje a napokban szereltette be a légkondit, amit most nekem is ajánlott. Így első kézből halhattam a véleményét az eszközről. Már a rendeléssel is elégedettek voltak, takarékosság szempontjából is előnyös, na és ahogy dolgozik, teljes ámulattal beszélt a légkondiról. A hőmérséklet tökéletes a beszámoló alapján, energiatakarékos kis eszköz, akár 50% is elég neki az üzemeléshez, a cég pedig hatalmas szakmai tapasztalattal és 5 csillagos véleményekkel rendelkezik. Ha már mindenki ilyen elégedett, lehet elkötelezem magam egy inverteres légkondi szerelés mellett-gondoltam magamban.

Végül persze meggyőzött mind a formavilága, mind a kedvező ára, a remek teljesítménye és sorolhatnám estig akár. Végül is úgy döntöttem, hogy megveszem. Leültem hát és elkezdtem lerajzolni, hogy a kajás melyik pontján helyezzem el a lakásnak úgy, hogy a tökéletes harmónia fennmaradjon és azt tovább is erősítse, ez fontos kérdés a számomra.

Nem tartott sokáig, amíg a nappaliban megtaláltam neki a megfelelő helyet és most már nyugodt szívvel térhetek vissza a munkámhoz annak tudatában, hogy lesz egy klímám és stílustörést sem követtem el. Egyszerűen csodás ez a nap.