Érdekes újság cikk, a napelem működése

Mi nem igazán veszünk újságokat, velünk ellentétben viszont a nagypapa minden félét vásárol. Amikor egy héten egyszer elmegyek hozzá, össze szoktam szedni, és elhozom. Nem mindig van kedvem átnézni, elolvasni a cikkeket, vagy csak a íreket, így van hogy a kazán házba megy az egész egyszerre.

A papír gyűjtésnewspaper-37782_640

Nálunk számtalan módja van annak, hogy elhasználjuk az újságot. Mint ahogy fent is említettem, ha van kedvem, átböngészem, ha nincs, akkor meg bekerül a kazánházba, mert a napilapok a legjobbak ara, hogy begyújtsunk velük. Már olyan is előfordult, hogy a nyáron eltett újságot télen mikor begyújtottam, akkor böngésztem. Érdekes cikkek mindig vannak, és azok nem időponthoz kötöttek. Múltkor a napelem működése volt a téma, egy nagy egész oldalas cikk volt. Szerintem ok embernek fogalma sincsen, hogy hogyan is működik egy napelem, miért hasznos, vagy mi a célja. Te tudod ezekre a választ? Ha pedig végképp nem használom el, akkor elviszem az iskolába a papír gyűjtésre.

A cikkek

Vannak jó cikkek, és hol is lenne legjobb olvasni, mint hogy a kazán házban. Ha már begyújtok, akkor pár percig úgy is ott maradok, hogy figyeljem. Ilyenkor át szoktam lapozni a régi lapokat, hogy hátha találok benne valaki érdekeset, vagy jópofát. Ilyen volt a fentebb említett napelem is. Igazából manapság egyre több helyen hallom, hogy valaki csináltat magának egy napelemes rendszert, vagy látom is. Te gondolkodtál már azon, hogy csináltass a házadra egy napelemes rendszert? Szerinem azoknak, akiknek igen csak magas az áram számlájuk, érdemes elgondolkodni rajta. Lehet hogy csináltatni nem fogok, a cikk mindenesetre érdekes volt, és nagyon l levezette hogy mi mire jó, és miért érdemes.

Még jó, hogy a nagyapa megvesz minden féle újságot, így előbb vagy utóbb, de nekem is sikerül néha pár sort elolvasnom. Ha nem hoznám el tőle a lapokat, lehet hogy nem is olvasnék napilapokat.