A divatos fogsor hogy néz ki? Van ilyen?

Sokan birkák módjára követjük a divatot napjainkban. Mindenben szinte. A ruhák azok, amikben az első helyen. Aztán hajviselet, életfelfogás, érdeklődési kör. Elég szomorú, hogy manapság ennyien mozdulunk el egy dolog felé. A mai világban a fogaknak is egyre nagyobb szerepe van. Bár én ezt jó dolognak találom, mert pozitív hatást gyakorol mindenkire.  A mai fiatalok hamar tisztába lettek azzal, hogy a fogainkra nagyon kell vigyázni, mivel az nem nő ki újra, nem lesz helyette másik.

Divatos fogsor alatt, nem feltétlen a gyöngysorhoz hasonlító fogakat értem, hanem azt, hogy igényesek és legfőképpen azt értem divatos fogsor alatt, hogy megvan belőle mindegyik!

Mivel a tudomány folyamatosan fejlődik, így sok különböző technológiával lehet megcsináltatni a fogainkat. Anyum sajnos idősebb korára jött rá arra, hogy mennyire buta volt azért, mert nem vigyázott eléggé a fogaira. Sokat is emlegette, mert hiányzott egy foga, de nem elől szerencsére, de nem is egészen hátul. Ritka esetekben lehetett csak látni, hogy itt nincs meg egy fog. Sose figyelt arra, hogy úgy mosolyogjon, hogy ne látszódjon ki, mert szerencsére nem is látszódott ki.

Tavaly karácsonyra viszont azt kapta tőlem, hogy befizettem egy magán fogorvoshoz. A neten találtam meg a fogorvosbudapest.info nevű weboldalt, ahonnan nem is mentem át másik oldalra, mert azonnal meggyőzött. Utána is néztem gyorsan a dolognak a honlapjukon. A fog implantátum náluk egy rutinszerű művelet, így nem is féltettem anyumat. A fog implantátum Budapesten lesz megcsinálva neki, mivel a rendelő ott van. Anyum vidéki, én Pesten lakom, és Budán dolgozom. A munkahelyen körülbelül pár utcányira, nagyjából 6-7 perc sétára van a rendelőtől, így el is mentem hozzájuk, hogy megnézzem, milyen helyen is működik ez az egész. Egyből szívélyesen fogadtak, nagyon kedvesek voltak az első pillanattól kezdve. Be is mutatkoztunk egymásnak és el is meséltem, hogy kiről és miről is lenne szó. Nagyon szimpatikus ötletnek tartották, hogy ezt kapja anyum karácsonyra. Miután lebeszéltünk mindent, hazamentem anyumhoz. Elmeséltem neki is, hogy mi történt, majd egyeztettünk telefonon egy időpontot vizsgálatra.

El is mentünk anyummal, elvittem őt kocsival, hogy ne kelljen vonatoznia, majd ő is megtapasztalta, hogy milyenek és alig várta már, hogy megcsinálják neki a fogait. Karácsony előtt kész is lett, így a karácsonyi képeken teli mosollyal vigyorgott és iszonyatosan boldog volt! Anyum húga és neki a családja is nálunk voltak, mint minden karácsonykor. Ilyenkor együtt főznek anyával és nagyokat trécselnek. Anya elmesélte a húgának, hogy ez a fog implantátum Budapesten készült és mennyire jópofa megoldás ez. Nagyon el volt ájulva ettől az ötlettől, szerintem rendesen betaláltam ezzel az ötlettel nála.

A karácsonyi fotókon végre „divatos” lett a mosolya is. Most már lelövöm a poént, tőle hallottam, hogy ez ma a divatos, mivel régen nem nagyon figyeltek ilyenekre az emberek. Teljesen elfogadott volt az, ha valakinek rossz állapotban voltak a fogai, vagy éppen az, ha nem is voltak neki egyáltalán fogai.

Szerintem érdemes mindenkinek ránéznie a fogorvosbudapest.info nevű weboldalra, mert sok hasznos olvasmány is tartozik az egyes eljárásokhoz, amiket szintén ők írtak. Anyának is a lelkére kötöttem, hogy mindenképpen tájékozódjon arról, hogy mi fog történni, mert mégiscsak az ő fogairól, illetve az egészégéről volt szó.

Úgy gondolom, hogy keresve se találtunk volna jobb csapatot a fog implantátumra Budapesten, akik ennyire jól meg tudják csinálni. Én nagyon sokszor hagyatkozom az érzéseimre, és ezúttal is ez történt. Éreztem, hogy ők azok, akikkel jó lesz majd ez a menet, mert nekik ugyan rutinszerű ez az eljárás, de egy laikus embernek, mint amilyen mondjuk anyum vagy éppen én is, elég durvának tűnik első hallásra vagy olvasásra.

Így most már anyumnak hála, tudom, hogy milyen is egy igazán divatos fogsor, és mivel régi álma vált valóra, sokkal több közös fotónk is van, mint előtte, aminek én nagyon örülök, mert mindig ezzel szekáltam. Egyébként, amikor először betértem hozzájuk, akkor éppen jöttek be németek, vagy legalábbis németül beszélő emberek, és olyan jó volt hallani, hogy a doktornő ennyire könnyeden társalog velük németül. Ez is arra enged következtetni szerintem, hogy okos és jó szakemberek dolgoznak náluk, akik tanultak és magasan motiváltak.