Bukósisak olcsóbban is divatos

Ti követitek a divatot? Megéri követni? Vagy jobb, ha mindenki a saját útját járja, és nem épp az aktuális trendeknek megfelelően alakítja külsejét?

Erről hosszan lehetne beszélgetni. Mindkét oldalon felsorakoztatható bőségesen érv. Ha követed a divatot, akkor ugyanolyan leszel, mint mások. Ezért biztos, hogy mindenhol elfogadnak, viszont sehol nem fognak rád emlékezni úgy igazán. Most csak a külsőt tekintve. Ha pedig szembe megy valaki a divattal, akkor nagyobb eséllyel kinézik jó vagy rossz (általában inkább rossz) irányba. Viszont ezek közül kerülnek ki a divatteremtők. És így tovább, lehetne tovább sorolni a pro és kontra érveket. A magam részéről nem követtem a divatot sem divatban, sem ruházatban. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy fél méteres, lilára festett punk tarajom volt, kilókban lógott rajtam a lánc és a szegecs, a bakancsom pedig a combomig ért, és kizárólag bőr fedte a bőrömet. Nem, ilyen azért nem volt, habár fiatal koromban kacsingattam a gondolattal, végül elvetettem az ötletet. Helyette máshogy alakítottam ki az egyéni stílusom, ami nem egyedülálló a világon, ha nagy vonalakban nézzük, de 10 véletlenszerűen kiválasztott emberből iszonyatosan kicsit a valószínűsége, hogy akad egy ugyanilyen. Na jó, egy lottó ötösnek még kisebb, de értitek.

A divathoz illően öltözködni nem mindig pénztárca kímélő dolog. Pont azért, mert mindenki ilyet akar, ezért fel is emelik az árát. Épp ezért akadnak olyanok, akik azért nem öltözködnek így, mert nem engedhetik meg maguknak. Ilyen az én egyik ismerősöm is. De nem elveszett bárány, mindent megold magának olcsóbban. Múltkor, mikor átmentem hozzá, akkor is épp bukósisak akciókat nézegetett a neten. Ja, egyébként motorozik. Ami szintén nem olcsó. Szóval értem, hogy miért nem tud márkás, rózsaszín, has közepéig kivágott férfi pólót venni. Na, de majd a sisakkal hangsúlyozza nemi hovatartozását!

Most egyébként egy nagyon szép, egyedileg festett bukósisakja volt. Egy gyönyörű tájkép volt ráfestve. Nem, nem ő csinálta, hanem egy srác, aki ezzel foglalkozik. Viszont már eleve 3 éves volt a sisak, mikor megcsinálta, és 5 év után nagyon ajánlatos lecserélni. Ezért jobban megéri egy új bukósisakot lefestetni. Ha jól láttam, valami kupont kapott egy boltba, és ott nézegette, hogy milyen bukósisakok vannak akciósan. Egész jónak tűntek. Legalábbis kinézetre. De megérdeklődtem nála, hogy ezek jók-e. Persze nyilván nem egy piacról beszélünk, ahol esélyes, hogy csak dísznek jók a kapott áruk. De mégis, hogyan lehet eldönteni, hogy az adott sisak megfelelő vagy sem? Hát van egy ilyen európai teszt, ami alapján egységesen tesztelik a sisakokat, hogy megfelelő védelmet nyújtanak-e esés esetén. Ha átmegy a teszten, akkor kap rá egy számsort, ezáltal kipróbálás nélkül is lehet tudni. Kipróbálni egyébként sok szempontból nem jó, és nem is lehet, ugyanis ha egy sisakkal egyszer elesünk, akkor utána újat kell venni, mert igaz, hogy megvédett és látszólag nincs sok baja, belül komolyabb károk keletkeznek, amik következtében elveszítik védő képességüket. Ezen nem szabad spórolni. Helyette inkább ki kell használni az ilyen akciós lehetőségeket. Ha megvan ez a számsor, akkor már csak a megfelelőt kell kiválasztani, mármint méretben, stílusban és kinézetben egyaránt. Ebben igen nagy a választék. És ha a szín nem tetszik, akkor ahogyan már említettem, lehet változtatni festéssel rajta.