Az én véleményem a menyasszonyi ruha vásárlásról

Nagyon szeretem a divatot. Mindig is érdekeltek a divatbemutatók, a ruhatervezés és minden, ami ezzel kapcsolatos. Amikor általános iskola utolsó évében jelentkezni kellett a középiskolába, megjelöltem egy divattervező iskolát is, azonban a felvételi időpontja egybe esett egy másik iskola felvételijének az időpontjával, és inkább oda mentem. Nem bántam meg, nem hiszem, hogy bármi értelme is lett volna akkor oda menni inkább, mert nem tudom elképzelni, hogy most ebben a szakmában dolgoznék. Valami olyat szerettem volna, amiben ki tudom élni a kreativitásomat. Erre ugyan jó lett volna ez a szakma, de szerettem volna inkább valami mással foglalkozni, így végül azt választottam, hogy megtanulok különböző nyelveket, és majd egyetemen nyelvészetet tanulok. Így is lett, azóta már le is diplomáztam és ebben a szakmában dolgozom.

Mivel eléggé laza a munkahelyem, így mindig azt hordhatok, amit akarok, így ilyen módon is ki tudom élni a kreativitásomat, és nincs az, hogy minden nap fehér blúzt és fekete szoknyát kell hordanom. Rengeteg féle ruhám van, színben is szinte mindenféle van, így aztán úgy tudom őket kombinálni, ahogy kedvem tartja.  Egyszer úgy elaludtam egyik reggel, hogy pizsamában kellett bemennem dolgozni. Vagyis nem kellett, de annyira siettem, hogy miközben át akartam öltözni, visszavettem szépen a pizsamámat. Bepattantam a kocsiba és csak út közben jöttem rá, hogy a pizsamámat vettem vissza a farmerom és a pólóm helyett. Még jó, hogy egy kis cég vagyunk, akik olyanok, mint egy család, és így egyáltalán nem volt gáz. Helyette inkább mindenki jót nevetett rajta, azóta is néha emlegetjük.

A divat nem csak a nők, hanem a férfiak életében is fontos szerepet játszik. Vannak persze olyanok, akiket ez egyáltalán nem érdekel, de általában azért mindenki már nagy hangsúlyt fektet az öltözködésére. A gond ezzel csak az szerintem, hogy a boltokban már szinte mindenhol ugyanazt lehet kapni, nincs nagy különbség.

Ezzel szemben a menyasszonyi ruhákból annyi féle van, hogy az ember teljesen elveszik bennük.  Menyasszonynak ruha és cipőkeresés egy igazi kihívásnak számít, de a nők sokszor épp ezt szeretik benne. Szeretnek ruhákat felpróbálni, keresgélni, nézelődni. Na, én pont ezeket a dolgokat nem szeretem. Én szeretem, ha gyorsan megtalálom azt a ruhát a boltban, ami nekem kell és ráadásul az én méretemben is. Szeretem gyorsan magamhoz mérni, felpróbálni és kifizetni. De amikor már legalább három vagy négy dolgot kellene felpróbálnom, mert éppen szükségem van rájuk – mondjuk, egy farmer nadrágra, egy szoknyára, egy pólóra és egy rövidnadrágra -, akkor már minden bajom van. Nem csak a pénztárnál, de akkor még a próbafülkénél is sokáig kell sorban állni és általában olyankor vesztem el a türelmem. Nem szeretek vásárolni. És, ha belegondolok, hogy nekem is egy év múlva esküvőm lesz, és lassan ruhát kell keresnem, akkor teljesen kétségbe esek, mert én nem szeretek vásárolni és ruhákat próbálni. Éppen ezért nagyon remélem, hogy hamar meg fogom találni azt a menyasszonyi ruhát, ami majd nekem kell.

Igazából még azt sem tudom, hogy milyen az idei menyasszonyi ruha divat. Biztos, hogy létezik ilyen. Egyik évben a csónak alakú kivágás a divatos, másikban a V-nyak, gondolom, hogy hasonló dolgok számítanak akkor is, ha a menyasszonyi ruháról van szó. Igazából engem ez nagyon nem is érdekel, hiszen nem úgy akarok magamnak majd ruhát választani, hogy a divat szerint nézelődjek. Azt akarom hordani majd a bűvös nagynapon, ami nekem tetszik és, ami jól áll. Mert hiába néz ki valami jól és mellette még divatos, ha egyszer borzalmasan áll az emberen. De hát ez az én véleményem, sokan nem így gondolják. Pedig szerintem így kellene gondolkoznia mindenkinek. De mégsem ezt teszik, és azt hordják, amik divatosak. És, amiket mások is hordanak. De hogy miért, azt nem fogom megérteni.