A ruhák, és viselésük

laundry-405878_1280Sokszor egészen meg tudok rökönyödni, hogy ki hogyan néz ki. Az még hagyján, hogy valakinek nincs pénze új ruhára, nem is lenne vele gond, hiszen sokan nem engedhetjük meg magunknak, hogy új ruhát vásároljunk.

Két gyermekünk van. Sajnos ritkán engedhetjük meg magunknak, hogy új ruhát vásároljunk magunknak. Persze az lenne a legjobb, ha az ember bemegy a boltba, és azt veszi meg amit szeretne, ami tetszik, de igen kevesen vagyunk, akik ezt megengedhetik.

Sokszor elnézem némelyik időst, hogy milyen fessül néz ki, milyen jól van felöltözve. Persze az időseknek is csak egy része van, aki ad magára, a többi nem. Emlékszem, a nagymamám idejében, mikor még élt szegény, fura volt a mindennapi fürdés, és nem is volt szokás. A kertből bejőve, lábat mostak, aztán kész. Sokan még ma is ezt gondolják, vagy vallják, és e szerint tisztálkodnak is. Persze az teljesen más eset, ha valaki nem tudja magét ellátni.

A fiatalok is hasonlóan nem törődnek magukkal sokszor. A minap is jöttem haza  a busszal, és az egyik fiatal annyira büdös volt, hogy csak na. Nem igazán lehetett megmaradni mellette. na őt sem értem, nem érzi a saját szagét?ű

Sokszor nem igaz a mondás, mi szerint a ruha teszi az embert. Fontos, hogy ki mit vesz fel, de az is, hogy mindig rendesen, tisztán öltözködjünk.